[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_column_text]“Wie staat er nu echt aan het roer?”

We hebben allemaal wel eens een zo’n dag dat het tegenzit. Sommigen van ons hebben het idee dat het altijd tegenzit. Dat heb ik dan gelukkig weer niet, maar mijn voornemen om te hardlopen werd behoorlijk verpest door een plotselinge regenbui.

Natuurlijk crasht op sommige dagen ook mijn computer voordat ik dat belangrijke document heb opgeslagen, is er op mijn traject file, sta ik daarna in de verkeerde rij bij de supermarkt en ben ik ook mijn telefoon weer kwijt. Alles lijkt dan tegen te zitten. Hier wil ik niet zijn!

Dat we kiezen hoe we denken is één van de belangrijkste ontdekkingen van de moderne psychologie. Een file kan vervelend zijn, maar het kan ook een rustmomentje worden om de dag te evalueren. Zo kunnen we dus kiezen om te denken dat het altijd tegenzit of we maken de keuze om bij de ontstane situatie het roer om te gooien en mentaal een andere beweging te maken.

Dus of het nu gaat om het aanpakken van dagelijkse beslommeringen, zoals het huis stofzuigen of naar de sportschool gaan, of als je voor diepere vragen of uitdagingen staat; maak de mentale beweging.

Straf jezelf niet door te denken dat het je altijd tegenzit; beloon jezelf juist door de beweging te kiezen. En hier is echt geen jarenlang wetenschappelijk onderzoek voor nodig, dit heet gewoon optimisme.

Oké, laat ik dan ook mijn hardloopschoenen maar uit de kast halen en een rondje in de regen gaan rennen…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *